12.09.2017 г.

LatinosBrasil припомнят живота и кариерата на Кристиан Чавес

Тази седмица LatinosBrasil посвещава на мексиканския певец и актьор Кристиан Чавес, който е победител в седмичната им анкета в Twitter. Кристиан е събрал 55 % от вота на феновете и читателите на LatinosBrasil и така той си е спечелил титлата им артист на седмицата. В тази рубрика LatinosBrasil припомнят живота и кариерите на различни латиноамерикански артисти.

Хосе Кристиан Чавес Гарса е роден в Тамаулипас, северозападно Мексико, на 7 Август 1983 г. Той е син на Оливия и Хосе Луиз; по-малката му сестра се казва Жасмин, а по-малкият му брат Хосе Луиз.

Кристиан винаги е знаел, че иска да развива артистичната си кариера. На 12-годишна възраст е бил част от театралната и певческата група в училището, в което е учил. На 16-годишна възраст е направил първата си професионална стъпка, когато е влязъл в CEA (Образователния художествен център на Телевиса), където учи актьорско майсторство и други области на шоуто.

През 2002 г. Чавес получава предложение да се включи в актьорския състав на новелата "Clase 406" ("Клас 406") на продуцента Педро Дамян, където той дава живот на Ферчо, който в началото е второстепенна личност, но талантът му говори и се оказва, че той става за този персонаж. С тази роля мексиканецът печели първата си награда Premio TV y Novelas като мъжко откритие.

Малко след "Клас 406", Чавес се връща да работи с Педро Дамян и много актьори, които вече са известни в "Rebelde" ("Непокорните"), който всъщност е основата на живота му, както и на приятелите му.

От 2004 г. до 2006 г. актьорът дава живот на Джовани Мендес Лопес - който всъщност се нарича Хуан - до скоро богат човек, който се срамува от мизерността на родителите си, но има огромно сърце. С няколко обрати в сюжета, който беше изпълнен с непокорство, приятелство, съдружие и любов към музиката, фантастиката стана реалност.

От новелата се появи групата RBD, която спечели милиони награди, признание, счупи рекорди, но предимно спечели любовта на своите
фенове във всички краища на света. Тя беше толкова успешна, че актьорът заедно с Алфонсо Ерера, Анай, Кристофър Укерман, Дулсе Мария и Маите Перони, участваха в поредицата "RBD: La Familia" ("RBD: Семейството"), където представят бързината на световните обиколки.

Чрез емоционално писмо, освободено от пресслужбата, осъществила групата RBD, Кристиан публично се обяви за хомосексоалист след поредица от снимки на папараци от времето на първия му брак. По това време той каза, че се страхува и не е сигурен, но че разчита на своите фенове и ги кара да се чустват "горди от това, което са".

Кристиан Чавес е отворен за няколко солови проекта в рамките на RBD, един от най-важните е бил "Tu amor" ("Твоята любов"). Песента е първият английски албум на групата и продължава в соловата му кариера на певец.

Още през 2007 г. Кристиан играе "Колад" в мюзикъла "Hoy No Me Puedo Levantar", който беше успешен в мексиканските театри.

През Май 2008 г. той се завръща на театралните сцени и играе близнаците Еухенио и Родри в пиесата "Avenida Q", която е дъхновена от детската програма "Улица Сезам".

 След края на RBD, Кристиан прекарва повече от година в подготовката на първия си албум, издаден от EMI Music, който според него е бил най-важният му договор за същата година.

Албумът "Almas Transparentes" се появи на 23 Март 2010 г., след като е бил записан в Италия, а ремиксовете на песните в Лондон. Със своите 10 песни, албумът говори според собствените думи на певеца за любов, липса на любов и приятелство, но винаги с положителна гледна точка. Първият музикален видеоклип е пуснат месец преди издаването на албума и показва добре вокалния потенциал, който има Кристиан Чавес.


Певецът отиде в Бразилия преди издаването на албума с поредица от малки шоута за промуция и през Септември 2010 г. премина през Сао Пауло и Рио де Женейро с цялото турне, което в допълнение към Бразилия премина през САЩ, Европа, Азия и няколко страни в Латинска Америка.

На Американските музикални награди за 2010 г., Чавес представи певицата Агнес Моника в нова версия на "En Donde Estas", в която се пее на индонезийски, английски и испански език. Песента беше пусната на цифрови платформи през 2011 г., а двата пяха песента в Индонезия, САЩ и по-късно в Бразилия.

2010 г. приключи и с неговите обещания за нова година, пълна с новости в кариерата на Кристиан. Едното от тях беше обиколка в Бразилия с бившата му колежка Анай. На турнето "Go Any Go" през Април 2011 г. в Бразилия, двамата се представиха сами и в края на шоуто пяха заедно песни като "Feliz Compleanos" от RBD и "Libertad", музика на Кристиян, отчитаща участието на Анай.

Музикалният видеоклип беше представен в шоуто в Сао Пауло от първа ръка и по-късно в YouTube, който два дни след освобождаването му имаше повече от 1 милион гледания. Видеото дойде, за да отбележи кариерата и живота на Кристиан. Оттогава песента "Libertad" се счита за химн за LGBT младежи от Латинска Америка.


Това партньорство с Анай му донесе славните трофеи "Най-добър певец", "Група или дует" на наградите връчващи се от списание "People en Espanol", с тези награди Кристиан взе и наградата "Видео на година" с клипа на "Libertad". Същата година мексиканецът спечели и награда за "Най-изявен латиноамерикански артист" на GLAAD Media Awards.

Албумът "Especial" беше пуснат в края на 2012 г., след като беше записан в началото на същата година в Сао Пауло. "Secrilegio" е песента избрана за новия албум на Чавес и скоро достига до 10-те най-важни музикални класации. DVD + CD, включващи специални гостувания от Агнес Моника, групата Cine, с която пее португалско-испански вариант на песента "Como E Grande O Meu Amor Por Voce" и участие в училището за самба "Mocidade independente" на отец Мигел. Участието се появи с обещанието, че мексиканецът ще се върне в началото на 2013 г., за да парадира в училището, но това не се случва.

Това, което наистина се случи, беше участието на Кристиан в Гей Парада на Сао Пауло, най-големия в света, където се появи с триото "Disponivel.com" и поведе тълпата по улиците на града.

Още през 2012 г., Кристиан записва песента "Mais Vale Tarde Que Nunca" с певицата Ана Виктория, която присъства на представянето на албума "Especial" в Мексико, на което участва и Майте Перони, с която Кристиан пее песента "Tatuajes", която също присъства в новия проект.

Преди "Especial", Кристиан разкри най-новите с отношения, тези които бяха много проблематични и вкараха Чавес в затвора, след като беше обвинен в домашно насилие в САЩ. Това е много труден период в личния живот на мексиканеца, който между високите и ниските етапи пусна песента "Buenas Noches" в програмата "Despierta America".

Тогава се смяташе, че Кристиан се завърне на звукозаписния пазар, но той провокира много страх: момчето публикува снимки, на които лежи на земята и китките му са нарязани, след като се е опитал да се самоубие. Това предизвика толкова много размирици в социалната мрежа, че новината достигна до Анай, първата която пристига в къщата му и спасява живота му (Благодарим Анай). За "Despierta America" той говореше така, както първия път и сърцето му се късаше когато си спомняше за станалото. След като е бил хоспитиран за възстановяване, чрез Пончо (Алфонсо Ерера) той влиза в Кабала, където получава впечатляващ духовен мир, който до днес е възможно да се види от далеч.

Обновен през 2014 г., той се завръща в телевизията чрез кулинарното предаване "Top Chef Estrellas", но е първият елиминиран от шоуто и така загубва голямата награда, която трябва да бъде дарена на благотворителна организация. И през тази година също се връща в мюзикъла "Hoy No Me Puedo Levantar", давайки живот отново на героя Колад.

След това Pollito (прякорът на Кристиан) подписва договор с Endemol и SBT, за да участва в предаването "Esse Artista Sou Eu" (бразилската версия на "Като две капки вода"), затова той живее в Бразилия в продължение на няколко месеца. Предаването, представяно от Марсио Байас освен Кристиян, имаше и други седем знаменитости, но той се явяваше като единствената международна знаменитост. Мексиканецът беше на 3-то място, но имаше всички възможности да спечели.

Пиесата "Doggie" дебютира през Май 2015 г., персонажът на Кристиан Чавес се нарича "Уилър" и той е главния герой.

Когато това приключва, Чавес започва да записва късометражния филм "Te Esperada", който все още няма дата за дебют и излиза на 4 Ноември по изключение чрез "People en Espanol" с песента "Donde Quedo Yo", която е дует с мексиканската певица Jass Reyes, която стана известна като част от предаването "La Voz.... Mexico" и влизането си в екипа на Алехандро Санс, по-късно на следващия ден беше пуснат лиричния видеоклип, също по изключение от  "People en Espanol" и скоро след това беше на разположение в YouTube.

Филмът "Entropia de un Hombre Ordinario" е издаден на 8 Декември. За филма мексиканецът даде живот на главния герой Иссак.


Отново в проект на Педро Дамян, Чавес се завърна в теленовелите през 2016 г. с "Despertar Contigo", романтична комедия, в която мексиканецът дава живот на Кристиян, проблематичния син на Тулсия. Парцелът остана на екран до Януари 2017 г. по Канала на Звездите (Canal De Las Estrellas).

Кристиан Чавес участва и в друг мюзикъл, този път в "Marta Tiene Un Marcapasos", с който получава сертификат "La Luminaria de Oro", като дава театрален залог на плаката.

За признаването на неговата музикална кариера, мексиканецът спечели сертификат "Microfono de Oro", връчен от "Националната асоциация на говорителите" на Мексико, за отбелязване на таланта, който вече знаехме. Още на 10 Ноември същата година, Кристиян участва на наградите "Арлекин" в град Мексико, където получи и трофей в знак на признание за артистичната си траектория, завършваща през тази година.

Следва пускането на единичната песен "Toxico" (в началото на 2017 г.), която за всеки който познава живота на певеца, е почти отражение на лошия момент, който е преживял. Хубавото е, че той е превъзходен, той е по-добър от всякога и ние сме все по-запознати с неговия личен и професионален успех. Официалният видеоклип можете да гледате ТУК.

Наскоро той обяви, че ще бъде част от новата епохална серия на Netflix, озаглавена "La Bandida", където ще играе Самуел.

Кристиан Чавес не е посещавал Бразилия в продължение на четири години, но това скоро ще се промени и феновете му там, ще могат да го поздравят, тъй като мексиканецът ще отиде в Бразилия, за да направи поредица от интимни срещи с феновете си, организирани от Mundo Entertainment.

Той ще посети Бело Оризонте на 5-ти Октомври, един ден след това (на 6-ти Октомври), ще бъде ред на Порто Алегре. Рио де Женейро ще бъде домакин на Кристиан в събота 7-ми Октомври и последно в неделя 8-ми Октомври. Цени на билетите можете да видите ТУК.

Източник: latinosbrasil.com
By: Denny Hristova

Няма коментари:

Публикуване на коментар