Небходими съставки:
2 чаши броколи
1 голямо яйце
1/4 чаша нарязан лук
1/3 чаша сирене чедър
1/3 чаша галета
2 супени лъжици нарязан магданоз
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180º c. Намажете лист за печене с тънък слой масло или покрийте с восъчна хартия.
Поставете броколите във вряща вода за 1 минута, след това ги извадете и веднага добавете студена вода, за да спрете процеса на готвене. Изцедете добре.
Нарежете ситно броколите и смесете добре с яйцето, лука, сиренето чедър, галета и подправките.
Извадете около 1/2 супена лъжица от сместа и внимателно натиснете между ръцете си, за да оформите твърда топка и след това оформете в таратор.
Поставете ги върху подготвения лист за печене и печете до златисто и хрупкаво, около 18-24 минути.
Извадете от фурната и се насладете на топло с любимия си дресинг или сос.
Превод- Габриела Радева
Източник- https://anbyanahi.com/blog/index.php/2020/01/10/tots-de-brocoli/
За още интересни и вкусни рецепти от рубриката ни „ Рецептите на Анаи “, натиснете тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар