Необходими съставки за пилето:
225 г пилешки гърди без кости
1 супена лъжица зехтин
1/4 чаена лъжичка пушена червена чушка
1/8 чаена лъжичка лук на прах
1/4 чаена лъжичка чесън на прах
1/8 чаена лъжичка смлян кимион
1/8 чаена лъжичка чили на прах
1/8 чаена лъжичка риган
Сок от 1/2 лимон
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Необходими съставки за салатата:
1 краставица, нарязана на кубчета
1 чаша чери домати, нарязани на половина
1/4 средно червен лук, нарязан на ситно
1 средно авокадо, обелено и нарязано на кубчета
Кориандър или магданоз на вкус
Необходими съставки за дресинга:
3 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
1/4 чаена лъжичка сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
Натрошени люспи от червен пипер, по желание
Приготвяне:
Пилето:
Комбинирайте всички подправки за пилешките гърди и 1 супена лъжица зехтин в купа (или торбичка Ziploc). Добавете пилешките гърди и разбъркайте добре.
Загрейте тиган на среден огън, сложете супена лъжица зехтин.
След като тиганът се загрее, добавете пилешките гърди и гответе от всяка страна за около 3-4 минути. Времето за готвене ще зависи от дебелината на гърдата. Извадете от тигана в чиния и оставете да изстине.
Докато пилето се готви, комбинирайте всички съставки за лимоновия дресинг в малка купа. Разбийте добре, за да стане хомогенна смес.
Салатата:
След като пилешкото изстине, го нарежете на малки кубчета.
Добавете го в голяма купа със съставките на салатата.
Поръсете дресинга отгоре и разбъркайте добре.
Превод- Габриела Радева
Източник- https://anbyanahi.com/blog/index.php/2020/01/11/ensalada-de-pollo-y-aguacate/
За още интересни и вкусни рецепти от рубриката ни „ Рецептите на Анаи “, натиснете тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар