2.03.2020 г.

Рецептите на Анаи: Пица от Карфиол

Необходими продукти за тестото:
1/2 голяма глава Карфиол, нарязана на безстеблени парчета;
2 супени лъжици вода;
1/4 нарязан лук;
1 чаша бадемово брашно;
2 счукани скелитки чесън;
1 супена лъжица бакпулвер;
2 супени лъжици смлени ленени семена;
2 супени лъжици царевично нешесте;
1/4 чаша нахут брашно;
Сол на вкус;
Антиприлепващо спрей масло (или обикновено масло).

Съставки за гарнитурата:
Тиквички;
Морков;
Чери домати.

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190 градуса. В тавичка поставете хартия за печене и поръсете малко спрей масло. Поставете карфиола в мощен хранителен комбайн или блендер, обработвайте, докато получите констистенция като ориз.
2. Загрейте двете супени лъжици вода в тиган, за да сотирате карфиолния ориз, лук и чесън за няколко минути, докато омекне. Оставете да изтине.
3. В дълбог съд добавете сместа от карфиол, бадемово брашно, прах от ленени семена, бакпулвер, брашно от нахут и царевичното нешесте.
4. Смесете съставките с ръце, докато получите тесто, направете топка с тестото и след това го поставете върху хартията за печене, започнете да офирмяте пицата.
5. Печете тестото за около 20 минути, докато видите златистите ръбове. Извадете от фурната и добавете гарнитурата, която искате. Печете отново за още 15 минути.

За още интересни и вкусни рецепти от рубриката ни "Рецептите на Анаи", натиснете тук.

Източник: anbyanahi.com
Превод: Detelina Hristova

Няма коментари:

Публикуване на коментар