26.01.2021 г.

Интервю на Маите Перони за списание Rolling Stone

 На 17 Ноември (2020 г.) излезе новият сингъл на групата RBD "Siempre He Estado Aqui", изминаха 12 години от последния път, когато те пяха заедно и вече се чува новината за среща на тази успешна група. Веднъж групата продаде милиони записи, те са популярни на необясними места и тяхната слава е съпурница на тази на най-успешните групи в света. Добата част на 2000-те години беше тяхна.

Тъй като се разделиха, всеки пое по различни пътища, най-изявените бяха: Алфонсо Ерера, който успя да консолидира международна актьорска кариера, като се появи в популярни изнестни сериали като "Екзорсистът" и "Sense 8", или като провежда програми за Net Geo и реклами. Другата беше Маите Перони, която се превърна в повтаряща се фигура в теленовелите в продължение на няколко години, а напоследък с участието си в големи сериали в стрийминг платформи като: "Игра на ключове" на Amazon Prime и "Тъмно Желание" на Netflix.

"Това беше изненада за всички, завършихме цикъла на групата в продължение на 12 години, през 2008 г. имахме последния си концерт в "Palacio de los Deportes" в Мадрид и досега никога не сме обмисляли идеята за провеждане на среща", коментира Маите. "Никога не имало идея да се срещнем отново, за да продължим с групата, дадоха се обстоятелства, за да можем да направим един ден за споделяне на нашата музика с всички хора, които са били част от историята на RBD. Винаги си спомняме с много любов и уважение какъв беше живота ни, но всички ние се посвещаваме да правим различни неща. Изведнъж тази година 2020 сме изненадани, че музикалните платформи за първи път могат да качват цялата музика и каталога RBD, те не са били налични и изведнъж един ден ги пуснаха и бяха качени във всичките! Един ден се върнахме в Топ потоците, беше изненадващо да видим класациите и отново да намерим много RBD песни в Топ 50 едновременно. Тогава решихме, че би било хубаво да се срещнем един ден, за да го отпразнуваме с всички хора, които бяха част от тази история. Беше много приятно да видя нови поколения, на 15 или 18 години, които по това време щяха да са на пет и които гледаха това шоу, всички ние, които бяхме част от тази история, искахме да си спомним от носталгия колко красиво беше".

Маите Перони каза в интервюто си за списание Rolling Stone, че поради правни проблеми и правни въпроси материалът на групата не е бил достъпен преди това, концепцията на RBD включваше телевизия, звукозаписна компания, различни продуценти, автори и това я усложнила. Нека си припомним, че те принадлежаха на Emi Music, лейбъл, който вече не съществува. В момента Universal Music са собственици на каталога.

Тя (Маите) смята, че е било най-доброто време за провеждане на тази среща, независимо дали Пончо Ерера и Дулсе Мария не са участвали. "Да, тъй като никога не сме мислили да правим обиколка или бизнес, възнамерявахме само да направим презентация, искахме да споделим това в момент на уязвими ситуации. Не можехме да обикаляме, всички сме на съответните си проекти.Тези от нас, които бяхме в шоуто, щяхме да бъдем същите днес или утре, тези, които не бяха там, се дължаха на лични решения и това се разбира, има любов и уважение. Пончо е съсредоточен върху актьорската си кариера и го прави отлично, а Дулсе не искаше да участва, не поради бременността си, тя просто не искаше да бъде част от групата в този момент, така че не трябваше да чакаме никого, защото нямаше да се случи по различен начин", каза Маите.

В края на приключението с RBD, Маите се отдаде изцяло на актьорската си кариера - въпреки че правеше някои други музикални експерименти с различни стилове и партньори - тя участваше във водещи роли в различни теленовели, превръайки се в разглезена, добра, нежна млада звезда, нещо заради приветливия й характер и отношение, което тя винаги показва, изобщо не беше сложно. С напредването на възрастта ролите й се трансформираха и доскоро я видяхме в международни сериали на стрийминг платформи, където тя се превърна в зряла и чувствена жена. Определоно квантов скок в качеството на продукциите, интерпретацията и съдържанието.

"Това е процес на решения, рискове и залози. Актьорството винаги е това, което ме е очаровало, никога не съм си представяла себе си в музикална кариера, когато останах на кастинга на Rebelde и станах част от музикалната група, живеехме нещо невероятно, което никога не сме си представяли, когато групата приключи, започнах да изграждам кариерата си, като Маите. Винаги ще бъда RBD до деня, в който умра, никога няма да го отрека, от края на групата започнах да записвам първата си водеща роля в романи. Много години се посветих на разказването на тези истории, които имаха своя чар и предизвикателство. Но стигнах до момент в кариерата си, когато спрях, за да взема решения да стана онази актриса, която искам да бъда, все още ми предстои дълъг път, но тези решения, рискове и предизвикателства ми позволиха да играя други типове герои и да правя други видове разкази", каза актрисата.

Тези, които следят поредицата, ще са гледали "Игра на ключове" на Prime, серия за игра на 4 двойки, която засяга теми като изневяра, хомосексуалност, суингъри, усложненията на родителството и др. Когато Маите играе различна роля, ние я виждаме за първи път да интепретира чувствени, дръзки сцени, много различни от тези, които е правила в теленовелите. Другата поредица е "Тъмно Желание" от Netflix, това е еротичен криминален трилър с още по-силни сцени, който също засяга теми като изневяра, обезпокойни тинейджъри, но подправени с мистерия, убийство и драма. Гледан е в повече от 180 държави и е една от 10-те най-гледани поредици в Мексико през 2020 година, както и в страни като САЩ, Бразилия, Испания, Израел, почти цяла Латинска Америка и др. Маите също така участва и в друг комичен сериал, наречен "Наследници по случайност" на Claro Video.

В момента тя снима втория сезон на "Игра на ключове". "Снимаме го от Октомври и през Януари продължаваме в Канкун, за да го завършим през Февруари. Снимаме в хотел и без да излизаме, това е като балон, за да се предпазим от Covid. Трябва да се погрижим за целия екип и актьорски състав. Това беше сложно производство, представете си, че целия екип живее 3 месеца и половина в хотел с всички разходи, които това представлява, направени са хиляди тестове за Covid, всеки трети ден, те трябваше да преместят цялата продукция в това място и това беше голямо усилие за продуценската компания, то беше извършено за щастие. Тези две серии представляват нов етап в кариерата ми, залогът от последните две години, материализирането на моите решения", каза Маите.

Видяхме я и в киното в "Двойно бременна" и тя вече е заснела нов филм по време на карантината, който ще излезе през първата половина на годината, но най-интересното е, че за втората половина на 2021 г. тя има няколко международни филмови проекти, британска продукция - "Американски неверник", написана и режисирана от Лий Марлинг (която е работила много по музикални клипове за изпълнители като Fatboy Slim, New Oder, The Avalanches и др.) и по-късно има още един филм, футуристична комедия "Отвъд границата".

Програма, пълна с важни ангажименти, международни сериали, филми в чужбина, дублаж и някои други интересни проекти, които ще се появят по пътя, така изглежда 2021 г. за Маите Перони и малцина познават нейната алтруистична страна, тя е била посланик на PADF Pan American (фондация за развитие), международна организация с мисия за повишаване на осведомеността и борба с детския труд. Определоно мексиканска актриса, която е във възход и в пълна лична зрялост, която й позволява да се възползва от онези възможности, които й се предоставят в пълна степен.

Източник: rollingstone.com.mx


П.С.: Тази статия е преведена от екипа на RBD Bulgaria. Призоваваме Ви за уважение към нашия труд и сайта ни като цяло. Най-любезно Ви молим, когато взимате информация (част от пубикация или цяла статия) от сайта ни и я качвате във ваши Facebook страници/ групи или сайтове, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НИ ЦИТИРАЙТЕ КАТО ИЗТОЧНИЦИ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар