10.05.2020 г.

YouTube саботира Online концерта RBD LIVE EXPERIENCE

Тази Събота (09.05) от 20 ч. бразилско време (10.05 - 2 ч. сутринта българско време), трябваше да се проведе дългоочаквания online концерт "RBD Live Experience". За съжаление феновете на RBD останаха разочаравани, тъй като ръководството на YouTube провалиха концерта. "RBD Live Experience" започна с 1-2 минути закъснение в обявения начален час с първоначална публика от над 100 хиляди здрители от 25 държави, включително България. Нашият екип също беше сред зрителите на концерта. Въпреки че концерта започна по план, той беше преждевременно провален от YouTube. Организаторите на концерта "RBD Live Experience" се опитаха да го стартират три пъти, сменяйки линка за събитието. Преди YouTube окончателно да провалят концерта, феновете на RBD успяха да се насладят на прекрасното интро за началото на концерта и на няколко от песните на групата в рамките на 19 минути. Шоуто представляваше съвкупност от кадри от различни концерти на RBD, заедно с които се показваха и части от официалните видео клипове на групата.

Причината, поради която администраторите на YouTube спряха и провалиха концерта е, че съдържанието на шоуто не отговаря на общите условия на YouTube. Става въпрос за авторските права над песните на RBD и кадрите от концертите и видео клиповете на групата. Единственото законно място, на което могат да се гледат концерти и видео клипове на групата е официалният YouTube канал на RBD.

Припомняме ви, че online концерта "RBD Live Experience" беше организиран с цел отбелязване на 15 години от създаването на групата RBD и мексиканската версия на сериала "Непокорните". Освен това концерта трябваше да бъде и средство за облекчаване на социалната изолация, която е наложена в целия свят заради Covid-19.

Източници: #RBDLiveExperience #RBDLiveXP #RBDLiveExp (Twitter)
By: Detelina Hristova

2 коментара:

  1. това 19 минутно видео с откъси от концертите има ли за да го видим?

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване