10.01.2021 г.

Маите Перони в ексклузивно интервю за L'Officiel Brasil

Любителка на музиката и изкуствата, на 37 години актрисата и певица Маите Перони вече има много история за разказване. Родена в Мексико Сити през 1983 г., зодия Риби, една от онези, които очароват от самото начало. Още от дете е в артистичния свят, тя започва кариерата си много рано, правейки реклами и участвайки в детски програми. Първата й телевизионна роля е през 2004 г., в успешната тинейджърска история "Rebelde" ("Непокорните") - играе сладката Лупита. От теленовелата до реалния живот, Маите беше един от 6-те гласа, които дадоха живот на групата RBD, която приключи през 2008 година.

Оттогава тя не е спирала и е протагонист на големи мексикански продукции като "Внимавай с Ангела", "Моят Грях", "Триумф на Любовта" и "Жени Убийци", която е посочена като кралица на теленовелите от американската телевизионна мрежа. Фокусирайки се отново върху музиката, през 2013 г. издава първия си албум като солистка "Eclipse de Luna" - пълен с оживени парчета с нотки на добрата стара латино романтика.

Въпреки неоспоримия си вокален талнт, тя не крие, че истинската й страст е актьорството. И така, обратно към малките екрани, Маите е новата звезда на стрийминга, даваща живот на изключителни персонажи, като адвокатката и университетски професор Алма Соларес в "Тъмно Желание"на Netflix, Адриана Ромео в "Игра на ключове" на Amazon Prime Video.

С траектория, пълна с незабравими преживявания, тя споделя с L'Officiel Brazil трйпкятя да бъде с приятелите си и бивши колеги от групата на една сцена след 12 години и разказва за бъдещите си проекти. Вижте!

Какво беше най-голямото ви предизвикателство като латиноамеринка в света на киното и какво е чувството да бъдете главния герой на един от най-популярните сериали на Netflix - и то изцяло на испански?
- "Беше голяма изненада да видя всичко, което се случи с "Dark Desire" в световен мащаб, бяхме една от 10-те най-гледани серии на платформата за 2020 година и бяхме в Топ 5 на най-търсените в Google. Наистина невероятно! За мен беше голямо предизвикателство да бъда част от тази история и да оживя Алма Соларес; Тя е много по-различна жена от тези, които имах удоволствието да играя. От друга страна, ние също сме сходни и се свързваме с определени емоции, като желанието да подкрепим най-уязвимите хора или тези, които са претърпели известно насилие. Благодарение на цялата подкрепа на хората, вторият сезон е потвърден! Много сме развълнани, те са герои, които все още имат какво да разкажат. Да бъдеш част от този тип история представлява голямо професионално предизвикателство. Много хъти в живота трябва да плувате срещу течението, да се гмуркате, впуснете се в нови преживявания и учете по пътя. Днес мога да погледна назад и да почвуствам, че наистина си заслужаваше да работя и да залагам на няколко проекта".

Всеки герой, който играете е офрмен в различен стил  и изглежда има специфична цветова палитра. Адриана в "El Juego de las Llaves" използва много розиви тонове; Кристина в "Двойно бременна" носи много жълто, а героинята ви в "Тъмно Желание" запазва нюанси на сиво и бежаво. Каква би била цветната палитра на Маите?
- "Би било черно (хахахаха). Имам много черни якета, черни блузи, черни панталони или дънкета.... Обожавам го!"

Гледате ли вашите продукции? Прекалено критична ли сте към себе си? Ако можехте, бихте ли променили нещо в артистичната си кариера?
- "Може да звучи много клиширано, но не бих променила нищо в личния или професионалния си живот, защото всяка стъпка, която направих, ме доведе до мястото, където съм днес, като научих много уроци. Това е животът, да се хвърлиш, да се впуснеш в нови преживявания, да вложиш душата и сърцето си в това, което правиш и да откриеш какво се случва..... И трябва да промениш курса".

През 2019 г. обявихте, че ще се отдалечите от музикалната кариера, за да се съсредочите върху актьорството. Дали RBD Live е моментно преживяване или е събудило желанието да се върнете към музиката за постоянно?
- "Музиката винаги е била част от моята история и имах възможността да сбъдна много мечти, както в актьорството, така и в музиката, това, което току-що се случи с RBD, беше почит към цялото това поколение, което все още е толкова силно, колкото в началото и през тези години то присъстваше и накара RBD да продължи да съществува в сърцата им. Искахме да дадем уникален и неповторим момент, който да споделим с всички и това беше всичко. Но музиката винаги е била и ще бъде част от живота ми".

Що се отнася до лайфа, какво е усещането да излезеш отново на сцената с хората, които са били част от началото на кариерата ти? Как ще преживеете тази важна част от кариерата ви? След толкова години все още ли ви е студено в корема?0
- "Все още изпитвам това вълнение и нервност, както през първия ден. Наистина ви казвам, че никога не съм мислила, че този момент, ще се случи отново, да бъдем заедно на сцената и пеем тези песни, които промениха живота ни. Всичко се случи по толкова красив начин, че нямаше начин да се каже "не"; Всички ние се свързахме с идеята да можем да отдадем тази почит, да се адаптираме към работата при толкова различни обстоятелства, да провеждаме мащабни срещи, да репетираме хореографиите поотделно, накратко, приехме много предизвикателства, защото искахме да го осъществим. Много се постарахме да представим невероятно шоу и бяхме много почетени с любовта, с която публиката получи с този момент. Беше незабравимо".

Почитането  на RBD породи много противоречия относно евентуално турне. Въпреки че срещата е в знак на почит към феновете, имали възможност за нов проект с вас заедно? Това много ли е нереалистична идея?
- "Днес, в този момент ви казвам, че това не е реалност; единственото намерение беше да споделим следобедна вечер с феновете чрез стрийминг, шоу, изпълнено с копнеж и празнуване на RBD музика".

В допълнение към вокалната и лична зрялост, как виждате Маите от RBD днес по отношение на Маите от годините, когато групата е беше активна?
- "По същество все още съм същата и за щастие животът продължава да ми дава силата да правя това, което обичам най-много. Очевидно е, че има вокална зрялост, от няколко години ходя на уроци по пеене при моя скъп треньор Анибал Мурат, но по същество оставам същата и тези нерви и емоции все още присъстват".

Бихте ли написала книга? Автобиографична или измислица?
- "Никога не съм мислила за това".

Мислила ли сте някога да се откажете от кариерата си? Как се справяте с критиката? Какво ви кара да продължите в трудни дни и да преодолеете демутивацията?
- "В началото, когато учех, имаше момент, в който ми казаха, че съм кралицата на кастингите, защото отидох при всички тях и никой не остана (хахахаха); последният кастинг, който щях да направя, беше за "Rebelde" и бях решила, ако не остана за проекта, ще отида в университет. 
Това е много красива кариера, проектите, в които участвах, оставиха имиджа ми представен на милиони хора; С течение на годините разбрах, че винаги ще има хора, които критикуват това, което мислят, че съм.
Моето семейство е, без съмнение, най-голямата ми мотивация, моят център, моят фокус, където всичко започва, с което обичам да бъда, което ме намества, когато в даден момент вдигна крака си от земята, което ме учи на истинската ценност на живота, това е истината; те бяха основна част от моето обучение".

Как беше 2020 г. за вас по професионални въпроси? Пандемията затрудни ли много вашите панове? Какъв урок научихте от тази година?
-"Научих се да се тревожа по-малко и да се наслаждавам повече на настоящето, да живея повече в настоящето, което е единствено нещо, в което сме сигурни, научих се да си правя почивки, да оставя нещата да вървят по своя път. Тази година беше пълна с предизвикателства за всички; имаше проекти, които трябваше да бъдат поставени на пауза и възобновени, когато е подходящо и безопасно за всички, като заснемането на втория сезон на "Игра на ключове". За този проект трябваше  да се изолираме на едно място в продължение на 2 месеца, както екипът, така и актьорите и почти всеки ден те ни правиха необходимия тест, за да се уверят, че сме добре и че сме изложени на възможно най-ниския риск. Това беше различен метод на работа, но необходим поради условията, в които върви светът, най-доброто, което можем да направим днес, е да се грижим за себе си, защото по този начин ще се грижим и за хората около нас. В средата на пандемията беше премиерата на "Тъмно Желание", където имахме планирани няколко дейности, но трябваше да променим целия план за промоция и да я направим чрез видео разговори. Това са неща, които никой не е планирал, но които трябва да продължим, за да се защитаваме".

Можете ли да говорите за бъдещи проекти? Има ли нещо в планирането, освен вторите сезони на "Игра на ключове" и "Тъмно Желание"?
- "За 2021 г. ще имаме втори сезони на "Игра на ключове" и "Тъмно Желание", както и два други проекта, които ме вълнуват толкова много! Ще ги споделя, когато мога, но те ще бъдат проекти за втората половина на годината. Продължаваме да работим с голям ентусиазъм, много да правим, благодарни, че имаме проекти, които продължават да ме изпълват с голям ентусиазъм".

Не на последно място тя оставя послание за бразилските си фенове: "Обичам Бразилия! Благодарим ви, че ни придружихте в лайфа "Ser O Parecer" на 26 Декември. Беше красиво шоу и беше страхотно да бъда отново с моите съотборници и с всички наши фенове по света. Благодаря ви за цялата любов".


Източник: maiperroni.org
By: Detelina Hristova

П.С.: Тази статия е преведена от екипа на RBD Bulgaria. Призоваваме Ви за уважение към нашия труд и сайта ни като цяло. Най-любезно Ви молим, когато взимате информация (част от пубикация или цяла статия) от сайта ни и я качвате във ваши Facebook страници/ групи или сайтове, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НИ ЦИТИРАЙТЕ КАТО ИЗТОЧНИЦИ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар